22-кратният шампион от Големия шлем Рафаел Надал ще пропусне турнира на

...
22-кратният шампион от Големия шлем Рафаел Надал ще пропусне турнира на
Коментари Харесай

Тежки новини и за Надал

22-кратният първенец от " Големия шлем "  Рафаел Надал ще пропусне шампионата на клей от сериите " Мастърс " в Мадрид, започващ на 26 април. Това заяви самият тенисист в профила си в обществените мрежи.

По-рано испанският тенисист се отдръпна от шампионата в Барселона, който се организира тази седмица. Испанските медии оповестиха, че Надал не е желал да форсира завръщането си на корта преди втория шампионат от Големия шлем за годината " Ролан Гарос ".
-->

Рафаел Надал се контузи на Откритото състезание на Австралия през януари и от този момент се възвръща, припомня " Фокус ".

" Както знаете, получих сериозна травма в Австралия. Периодът на възобновяване трябваше да отнеме шест до осем седмици, само че обстановката не се разви по този начин, както чакахме. Бяха спазени всички медицински показания, само че по някаква причина развоят на събитията се оказа друг от това, което ни споделиха ", каза Надал във видео, оповестено в обществените му мрежи.

" Минаха седмици и имах вяра, че мога да играя на шампионатите, които са най-важните в моята кариера: Монте Карло, Барселона, Мадрид, Рим, " Ролан Гарос ". Но до момента пропуснах Монте Карло и Барселона. За страдание, няма да мога да играя и в Мадрид ", добавя той.

" Контузията към момента не е отшумяла и не мога да упражнявам пълноценно. Преди няколко дни взехме решение да променим малко курса, да създадем друго лекуване и да забележим дали ще се подобрят нещата. Не мога да назова датите, тъй като в случай че ги знаех, щях да ви кажа, само че не знам. Това е настоящето състояние ", приключва Надал във видеото си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР